FRITIDS

När skolan är slut finns fritids som har mycket fokus på utomhusaktiviteter. Här finns även en gymnastiksal att aktivera sig i. Aktiviteterna styrs oftast efter barnens intressen och mål.

• Vill ni hämta barnen på plats (då vi är på utflykt) så är det bara att ringa så meddelar vi vart vi är. Antingen till skolans mobil 070-68 86 521 eller direkt till Maggi 076-83 70 295.

• kläder efter väder.

• vattenflaska på fritids - behöver inte vara en sportflaska, funkar även med en drickaflaska typ. colaflaska 50cl.

Ni hittar grovplanering för fritids här!

• Ska era/ert barn hem tidigare än utsatt tid och ni vet det redan under morgonen så meddela det gärna så vi har lite koll, samt om det är någon annan som hämtar. Eller så funkar det utmärkt att skicka ett sms till skolans mobil. Detta är pga att vi kan vara på utflykt så vi inte måste avbryta den för att gå tillbaka. anpassar självklart efter barnens tider, men oftast är vi tillbaka till 15.00.

VECKOBREV

V.20

Nu känner man att sommaren börjar visa sig och det börjar bli härligare väder ute, så vi kommer att fortsätta att vara utomhus så mycket det bara går!

Komihåg att eleverna har kortvecka (v.19)Eleverna går endast måndag, tisdag, onsdag. Torsdag och fredag har vi stängt pga kristi himmelsfärdsdag och klämdag.

Vi kommer självklart att fortsätta vara utomhus så mycket det bara går. Väggspel mot idrottshallen har varit väldigt populär de senaste veckorna. Så det blir en hel del det och även lite utmaningar under dessa dagar med liten ny poängjakt och samarbete.

☀️ Fint väder ute men luften är inte varm förutom när solen värmer.

Även fast eleverna tycker att det är varmt så är inte luften helt varm än, det är en lurig tid men bättre att vara bra klädd än att man riskerar att bli förkyld. Så kommer att säga till barnen att de ska ha på sig jacka och mössa/pannband/keps. Kanske att barnen barnen behöver en tunnare jacka än vinterjacka och överdragsbyxor istället för täckbyxor om dom ska vara ute? ett förslag i alla fall.

Men tycker ni att det är okej att ert/era barn ska vara utan jacka/mössa osv. så säg till då för då tillåter vi ert barn det. men annars kör vi på med att de skall ha ytterkläder på sig eftersom de är solen som värmer och luften är sval.

INFORMATION OM CORONAVIRUSET

* Hämtning och lämning sker utomhus, ring vid lämning och hämtning.

* Du kommer själv för att lämna/hämta barnet,

* Om du måste komma in så kontakta Skolan/förskolan/fritids i förväg.

-----------

- Vid förkylningssymtom eller sjukdom är barnet hemma.

- Bor barnet med någon som har covid-19  ska barnet stanna hemma.

- Barnet ska stanna hemma tills barnet är helt symtomfritt + 2 extra dagar. Om 7 dygn gått sedan insjuknandet och de två sista dagarna varit utan feber och symtomfritt i övrigt, kan barnet återgå till skolan. Men om sju dygn har gått sedan insjuknandet och de två sista dygnen varit utan feber och med gott allmäntillstånd, kan barnet gå till skolan även med lindriga symtom, exempelvis lätt hosta eller snuva.

- Meddela skolan om barnet är sjuk och inte kommer till skolan.

- När barnet blivit frisk, ta kontakt med skolan innan ni kommer tillbaka.

- Om barnet kommer till skolan med förkylningssymtom eller barnet uppvisar symtom under dagen, blir ni kontaktade för hämtning.

// Örjan Abrahamsson, Skolchef Sollefteå

➡️ Vidare uppmanar vi er att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd

➡️Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.

➡️Testa dig om du är sjuk

➡️Håll avstånd till andra både inom- och utomhus.

➡️ Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder

➡️Undvik trängsel

➡️Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester.

maggi_edited4.jpeg

Jobbat hos oss sedan 2015. Har hand om förskoleklass & fritids. Studerat specialidrott & är även utbildad internationell PT.