FRITIDS

När skolan är slut finns fritids som har mycket fokus på utomhusaktiviteter. Här finns även en gymnastiksal att aktivera sig i. Aktiviteterna styrs oftast efter barnens intressen och mål.

• Vill ni hämta barnen på plats (då vi är på utflykt) så är det bara att ringa så meddelar vi vart vi är. Antingen till skolans mobil 070-68 86 521 eller direkt till Maggi 076-83 70 295.

• kläder efter väder.

• vattenflaska på fritids - behöver inte vara en sportflaska, funkar även med en drickaflaska typ. colaflaska 50cl.

Ni hittar grovplanering för fritids här!

• Ska era/ert barn hem tidigare än utsatt tid och ni vet det redan under morgonen så meddela det gärna så vi har lite koll, samt om det är någon annan som hämtar. Eller så funkar det utmärkt att skicka ett sms till skolans mobil. Detta är pga att vi kan vara på utflykt så vi inte måste avbryta den för att gå tillbaka. anpassar självklart efter barnens tider, men oftast är vi tillbaka till 15.00.

VECKOBREV

Sommarlov

Nu önskar vi alla ett riktigt härligt sommarlov.

Ni som har barn på fritids under sommarlovet, jag hänvisar er till förskolans veckobrev fram till skolstart, där kommer vi skriva ihop om vi har några speciella aktiviteter inplanerade, skulle det vara något som blir inplanerat på kort varsel så kommer vi att kontakta de föräldrar som det berör.

Ha ett härligt sommarlov!

INFORMATION OM CORONAVIRUSET

* Hämtning och lämning sker utomhus, ring vid lämning och hämtning.

* Du kommer själv för att lämna/hämta barnet,

* Om du måste komma in så kontakta Skolan/förskolan/fritids i förväg.

-----------

- Vid förkylningssymtom eller sjukdom är barnet hemma.

- Bor barnet med någon som har covid-19  ska barnet stanna hemma.

- Barnet ska stanna hemma tills barnet är helt symtomfritt + 2 extra dagar. Om 7 dygn gått sedan insjuknandet och de två sista dagarna varit utan feber och symtomfritt i övrigt, kan barnet återgå till skolan. Men om sju dygn har gått sedan insjuknandet och de två sista dygnen varit utan feber och med gott allmäntillstånd, kan barnet gå till skolan även med lindriga symtom, exempelvis lätt hosta eller snuva.

- Meddela skolan om barnet är sjuk och inte kommer till skolan.

- När barnet blivit frisk, ta kontakt med skolan innan ni kommer tillbaka.

- Om barnet kommer till skolan med förkylningssymtom eller barnet uppvisar symtom under dagen, blir ni kontaktade för hämtning.

// Örjan Abrahamsson, Skolchef Sollefteå

➡️ Vidare uppmanar vi er att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd

➡️Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.

➡️Testa dig om du är sjuk

➡️Håll avstånd till andra både inom- och utomhus.

➡️ Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder

➡️Undvik trängsel

➡️Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester.

maggi_edited4.jpeg

Jobbat hos oss sedan 2015. Har hand om förskoleklass & fritids. Studerat specialidrott & är även utbildad internationell PT.