top of page

FRITIDS

När skolan är slut finns fritids som har mycket fokus på utomhusaktiviteter. Här finns även en gymnastiksal att aktivera sig i. Aktiviteterna styrs oftast efter barnens intressen och mål.

e0bc27_64fbce2d17df4798bc42d1b3807dd24e_

INFORMATION OM CORONAVIRUSET

Vi fortsätter att vara noggrann med hygien.

Stängningsdag:

Eftersom AnnaKarin är sjukskriven så går Mats på hennes tjänst för fritids. Men i aktiviteter så följer vi den planering AnnaKarin gjort i grunden.

 

V.50

Måndag: Mats läxläsning. Glöm inte läxan hemma! 

Tisdag:  fokus rörelse/idrott, vi går till gympasalen.

Onsdag: Mats har fritids

Torsdag: Mats vi bakar något gott!

Fredag: Mats är här, vi gör vad vi känner för. Alt. tar igen något som inte hanns tidigare i veckan.

----------

 

Varje dag kommer vi att utforma dagarna utifrån elevernas önskemål samt verksamhetens möjligheter. Vi jobbar för att eleverna ska få den stimulans som de behöver, vissa dagar är eleverna ganska trötta efter skoldagen och brukar bara vilja vara, sitta och läsa en bok eller vila lite. Andra dagar vill de göra större aktiviteter.

Vi har valt att lägga upp aktivitetsansvaret på den person/er som har fritids, självklart att vi talar med varandra i personalen men även med eleverna. 

Detta har vi haft möte med fritidseleverna så de är medvetna om upplägget och varför vi gjort detta. 

 

Sen under sista timmen/ en och en halv, så blir fritids och förskolan automatiskt tillsammans pga att det är färre barn och det är flera av personalen som slutat för dagen.

Har ni några frågor kring detta så är ni välkommen att höra av er.

 

Vi har även beslutat att samtliga scheman gällande fritids eleverna lämnas till förskolan, även om det skulle vara schemaändringar så hänvisas ni även om det till förskolan.

När eleverna ska gå hem från fritids:

Antingen kommer vårdnadshavare och hämtar eleven eller så är det en tid de ska gå hem som vårdnadshavare har meddelat fritids. 

Det vi vill lyfta är att det är ni vårdnadshavare som bestämmer om eleven ska vara på fritids eller gå hem, det är inte eleven som får bestämma vart de skall vara.

Vi vill gärna få in senast under morgonen om det blir någon ändring för eleven vid hämtning, ex att de ska gå hem eller så, sen kan det självklart tillstöta något så det blir sista minuten, men vet man redan under morgonen hur det ser ut så hör av er.

HA EN FIN DAG ÖNSKAR VI ER FRÅN FRITIDS

bottom of page