FRITIDS

När skolan är slut finns fritids som har mycket fokus på utomhusaktiviteter. Här finns även en gymnastiksal att aktivera sig i. Aktiviteterna styrs oftast efter barnens intressen och mål.

• Vill ni hämta barnen på plats (då vi är på utflykt) så är det bara att ringa så meddelar vi vart vi är. Antingen till skolans mobil 070-68 86 521 eller direkt till Maggi 076-83 70 295.

• kläder efter väder.

• vattenflaska på fritids - behöver inte vara en sportflaska, funkar även med en drickaflaska typ. colaflaska 50cl.

Ni hittar grovplanering för fritids här!

• Ska era/ert barn hem tidigare än utsatt tid och ni vet det redan under morgonen så meddela det gärna så vi har lite koll, samt om det är någon annan som hämtar. Eller så funkar det utmärkt att skicka ett sms till skolans mobil. Detta är pga att vi kan vara på utflykt så vi inte måste avbryta den för att gå tillbaka. anpassar självklart efter barnens tider, men oftast är vi tillbaka till 15.00.

VECKOBREV

v.38

Stängningsdagar:

Vilken regnig vecka vi har haft, men utomhus har vi varit ändå, haft promenad till Ica där vi även åt mellis.

Vi har även jobbat lite extra med bingel på surfplattor med svenska och matematik.

Annars har vi varit utomhus och lekt.

Denna vecka är AnnaKarin tillbaka och vi kommer att vara utomhus så mycket som möjligt så...

...Kläder efter väder!

Det finns lådor på fritids som man kan ha extrakläder i, så det vore toppen om det skulle finnas extra där om de blir blöta.

Om ni har: skicka gärna med eleverna en märkt vattenflaska som de kan bära med sig, räcker med en tom drickaflaska på ca 50cl , så de har något att fylla vatten i så de kan dricka ur när vi är ute eller går iväg till en annan plats.

----------

Varje dag kommer vi att utforma dagarna utifrån elevernas önskemål samt verksamhetens möjligheter. Vi jobbar för att eleverna ska få den stimulans som de behöver, vissa dagar är eleverna ganska trötta efter skoldagen och brukar bara vilja vara, sitta och läsa en bok eller vila lite. Andra dagar vill de göra större aktiviteter.

Vi har valt att lägga upp aktivitetsansvaret på den person/er som har fritids, självklart att vi talar med varandra i personalen men även med eleverna.

Detta har vi haft möte med fritidseleverna så de är medvetna om upplägget och varför vi gjort detta.

Sen under sista timmen/ en och en halv, så blir fritids och förskolan automatiskt tillsammans pga att det är färre barn och det är flera av personalen som slutat för dagen.

Har ni några frågor kring detta så är ni välkommen att höra av er.

Vi har även beslutat att samtliga scheman gällande fritids eleverna lämnas till förskolan, även om det skulle vara schemaändringar så hänvisas ni även om det till förskolan.

När eleverna ska gå hem från fritids:

Antingen kommer vårdnadshavare och hämtar eleven eller så är det en tid de ska gå hem som vårdnadshavare har meddelat fritids.

Det vi vill lyfta är att det är ni vårdnadshavare som bestämmer om eleven ska vara på fritids eller gå hem, det är inte eleven som får bestämma vart de skall vara.

Vi vill gärna få in senast under morgonen om det blir någon ändring för eleven vid hämtning, ex att de ska gå hem eller så, sen kan det självklart tillstöta något så det blir sista minuten, men vet man redan under morgonen hur det ser ut så hör av er.

HA EN FIN DAG ÖNSKAR VI ER FRÅN FRITIDS

Hämtning och lämning

På grund av rådande läge med smittspridningen så har vi beslutat att hämtning och

lämning sker utomhus igen.

Vid behov får vårdnadshavare komma in i hallen men inte längre in i förskolans/fritids lokaler.

-----------

Nya restriktioner ang Covid -19

Ni har säkert alla uppmärksammat att Covid 19 from 9/2 inte länge kommer att klassas som en samhällsfarlig sjukdom och att samtliga restriktioner hävs.

Tack samtliga vårdnadshavare och elever för all noggrannhet och hänsyn som ni alla har visat hittills kopplat till Covid - 19. Det är inte över ännu så vi fortsätter att vara noggrann med att vara hemma  när man är sjuk, hygien och närkontakt. Vi, personalen på skolan är snart fullt vaccinerade vilket medverkar till mindre sjukfrånvaro och mindre spridning.

maggi_edited4.jpeg

Jobbat hos oss sedan 2015. Har hand om förskoleklass & fritids. Studerat på längdskidgymnasiet & är även utbildad internationell PT.