Veckobrev
gällande förskoleklass - åk.6

INFORMATION OM CORONAVIRUSET

* Hämtning och lämning sker utomhus, ring vid lämning och hämtning.

* Du kommer själv för att lämna/hämta barnet,

* Om du måste komma in så kontakta Skolan/förskolan/fritids i förväg.

-----------

- Vid förkylningssymtom eller sjukdom är barnet hemma.

- Bor barnet med någon som har covid-19  ska barnet stanna hemma.

- Barnet ska stanna hemma tills barnet är helt symtomfritt + 2 extra dagar. Om 7 dygn gått sedan insjuknandet och de två sista dagarna varit utan feber och symtomfritt i övrigt, kan barnet återgå till skolan. Men om sju dygn har gått sedan insjuknandet och de två sista dygnen varit utan feber och med gott allmäntillstånd, kan barnet gå till skolan även med lindriga symtom, exempelvis lätt hosta eller snuva.

- Meddela skolan om barnet är sjuk och inte kommer till skolan.

- När barnet blivit frisk, ta kontakt med skolan innan ni kommer tillbaka.

- Om barnet kommer till skolan med förkylningssymtom eller barnet uppvisar symtom under dagen, blir ni kontaktade för hämtning.

// Örjan Abrahamsson, Skolchef Sollefteå

➡️ Vidare uppmanar vi er att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd ➡️Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld. ➡️Testa dig om du är sjuk ➡️Håll avstånd till andra både inom- och utomhus.➡️ Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder ➡️Undvik trängsel ➡️Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester.

SOMMARLOV

Vilken fin och härlig skolavslutningsdag vi hade tillsammans med skolbarnen och förskolan, vi gick ner till Hembygdsgården där det blev sång, skratt och lek och självklart tårta! Vi gick sedan upp till skolan igen där vi lagade kebab i pitabröd och bara njöt av den härliga dagen.

Förresten, hoppas på att eleverna har berättat hur mycket poäng de 5 lärarna vann med mot alla 24 elever som var med. men även denna dag på tuvan (fotbollsplanen) blev väldigt lyckad, vi lärare spelade brännboll mot eleverna, därefter så hade vi "fångarna på tuvan" där de var i lag som samlade poäng, vi fick tillslut ett vinnande lag. Till lunch så beställde vi mat från Pizzerian i Ramsele. efter denna utflykt var klar gick vi tillbaka till skolan och avslutade dagen.

För de som har sommarskola så börjar de måndag 14/6 och håller igång i 2 veckor. De startar skoldagen 08.30 och slutar 12.30

Ni har fått era hämtning/lämningstider med skolbuss enskilt.

VI PÅ SKOLAN VILL ÖNSKA ALLA ETT RIKTIGT HÄRLIGT OCH FINT SOMMARLOV! PASSA PÅ OCH HA ROLIG OCH NJUT! SÅ SES VI I AUGUSTI IGEN!

📲 SKOLPERSONALENS/MENTOR MOBILNUMMER  ➙ mobilnummer

Trevlig dag önskar personalen på Edsele Friskola 💖