Veckobrev
gällande förskoleklass - åk.6

INFORMATION

INFORMATION OM CORONAVIRUSET

SOLLEFTEÅ KOMMUN! Smittspridningen ökar - Skolan vidtar åtgärder! Runt om i vårt närområde ökar nu smittspridningen. Vi har hittills varit relativt förskonade men nu ser vi tecken på ökad smittspridning även i vår kommun. Vi har idag fått uppgifter om att det finns smittade personer med anknytning till våra skolor. Dessa personer och deras familjer kommer att vara hemma i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Skolan kommer också att vidta följande åtgärder.

1) Visar barn symptom ska barnet vara hemma tills barnet är helt friskt 2) Visar du som vårdnadshavare eller personal symptom ska du stanna hemma, testa dig och återkomma först när du är frisk 3) Lärare som tillhör riskgrupp och/eller familjemedlemmar som tillhör riskgrupp, kan komma att ha viss eller all undervisning digitalt/via nätet/på distans 4) Elever som tillhör riskgrupp eller som har familjemedlemmar som tillhör riskgrupp kontaktar respektive mentor om önskan om särskilt upplägg/hemundervisning finns. Frågan tas därefter till rektor för beslut. Vi vill också lägga till en vädjan från Skolverksamheten i Sollefteå kommun. Enligt Folkhälsomyndighetens råd ska barn som har anhöriga med bekräftat Covid-19 i hemmet att gå i förskola och skola som vanligt. Däremot skulle vi i verksamheten vilja vädja till er vårdnadshavare att se över möjligheten att hålla barnen hemma tills hela familjen är frisk.➡️ Vidare uppmanar vi er att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd ➡️Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld. ➡️Testa dig om du är sjuk ➡️Håll avstånd till andra både inom- och utomhus.➡️ Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder ➡️Undvik trängsel ➡️Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester. // Örjan Abrahamsson, Skolchef Sollefteå kommun

Vid förkylningssymptom:     För att förhindra smittan så har vi en regel att man stannar hemma symtomfri i 72 timmar.
 

v.10

Vi önskar alla ett härligt, soligt och sportigt lov!

 

Efter sportlovet drar vi igång med längdskidor på idrotten. V.11-13 åker vi längdskidor och efter påsklovet har vi tänkt oss skridsko period, vi hoppas att vintern hänger med ett tag till.

Torsdag v 11 har vi planerat in en dag i Ramsele slalombacke - mer info ang. detta kommer senare.

mer info inför v.11 kommer senast torsdag v.10

Se till så barnen har extra kläder med sig då det är mycket snö och dom blir lätt blöta.

🌞

 ____________________________________________________________
Trevlig dag önskar personalen på Edsele Friskola 💖

SPORTLOV

~ reservation för ändringar ~

Veckans mat från Restaurang Grytan 🍴

Följ oss i sociala medier

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Telefonnummer

skola/förskola 0623-20334

mobilnummer till skolmobil 070-68 86 521

Edsele Friskola
Box 39 • 88041 Edsele

KONTAKT