Veckobrev
gällande förskoleklass - åk.6

INFORMATION

INFORMATION OM CORONAVIRUSET

SOLLEFTEÅ KOMMUN! Smittspridningen ökar - Skolan vidtar åtgärder! Runt om i vårt närområde ökar nu smittspridningen. Vi har hittills varit relativt förskonade men nu ser vi tecken på ökad smittspridning även i vår kommun. Vi har idag fått uppgifter om att det finns smittade personer med anknytning till våra skolor. Dessa personer och deras familjer kommer att vara hemma i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Skolan kommer också att vidta följande åtgärder.

1) Visar barn symptom ska barnet vara hemma tills barnet är helt friskt 2) Visar du som vårdnadshavare eller personal symptom ska du stanna hemma, testa dig och återkomma först när du är frisk 3) Lärare som tillhör riskgrupp och/eller familjemedlemmar som tillhör riskgrupp, kan komma att ha viss eller all undervisning digitalt/via nätet/på distans 4) Elever som tillhör riskgrupp eller som har familjemedlemmar som tillhör riskgrupp kontaktar respektive mentor om önskan om särskilt upplägg/hemundervisning finns. Frågan tas därefter till rektor för beslut. Vi vill också lägga till en vädjan från Skolverksamheten i Sollefteå kommun. Enligt Folkhälsomyndighetens råd ska barn som har anhöriga med bekräftat Covid-19 i hemmet att gå i förskola och skola som vanligt. Däremot skulle vi i verksamheten vilja vädja till er vårdnadshavare att se över möjligheten att hålla barnen hemma tills hela familjen är frisk.➡️ Vidare uppmanar vi er att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd ➡️Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld. ➡️Testa dig om du är sjuk ➡️Håll avstånd till andra både inom- och utomhus.➡️ Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder ➡️Undvik trängsel ➡️Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester. // Örjan Abrahamsson, Skolchef Sollefteå kommun

Vid förkylningssymptom:     För att förhindra smittan så har vi en regel att man stannar hemma symtomfri i 72 timmar.
 

 

V.49

Covid-19 håller i sig. Vi vill påminna om att vara uppmärksam på förskylningssymtom. Håll barnen hemma om de får förkylningssymtom. 72 timmar gäller fortfarande efter insjuknande/ symtom.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/637a2276a5cf4928806fab923c089ee8/beslut-lokala-allmanna-rad-vasternorrland.pdf

✨Barnen ska ha på sig reflexvästar när de går till och från skolan. Det är väldigt mörkt ute både på morgon och eftermiddag när de går hem.

🏃🏇 Samla poäng med Typ-en! 

Lämna in lappen för Typ-en v.43-46 Det är några som inte har lämnat in lappen för Typ-en gör de så fort som möjligt. Har skickat med en ny lapp som skall fyllas i från v.47-50 och de ska lämnas in måndag v51.

ÅK F-2

Vi jobbar nu med “Bonden i skolan”, vi har sett filmer om hur livet på en bondgård kan vara. Barnen är riktigt duktiga och har mycket kunskaper om bondgårdar. 

Lucia Vi kommer endast att ha lucia tillsammans med eleverna i gympasalen.  Eleverna i åk f-2 har även börjat övat till ett julspel som de skall ha vid lucia. 

 

ÅK 3-5

Vi kommer att ha luciafirandet här på skolan i gympasalen för oss själva fredag 11/12.

Vi övar på med sångerna. I skrivandets stund är det inte klart med vem som blir årets lucia och stjärngosse.

För övrigt jobbas det på som vanligt. I svenskan har vi jobbat på med läsning under terminen och vi märker förbättringar hos samtliga vad det gäller både läshastighet och läsförståelse. Uppmuntra era barn i detta och att dom fortsätter läsa - MYCKET!

Nästa termin kommer fokus i svenskan att vara skrivning och grammatik.

Vi har kommit en bit in i temat Bonden i skolan, eleverna jobbar på fantastiskt bra i detta ämne och tycker det är intressant.

🏃Gympa

Ta med inomhuskläder! 

Verkligen roligt att samtliga hade med sig kläder för gympa i tisdags. Super bra! vi har Hinderbana/styrka/step up nu under de närmsta veckorna tills vi säger något annat. 

Aktiv Skola erbjuder kostnadsfria webbseminarier för all skolpersonal och föräldrar/vårdnadshavare, en viktig föreläsning som handlar om det som händer på nätet.

Webbinarierna utgår från föreläsningen Nätsmart och handlar om grooming, nätmobbning och annat som  barn råkar ut för på nätet. 

Martina Söderholm kommer bland annat att ta upp frågor som: 

• Hur kommer vi i kapp barnen? 

• Vad måste man ha koll på som vuxen? 

• Är det någon skillnad mellan pojkar och flickor? 

• Hur tar groomare kontakt? 

• När blev mobbning barnens ansvar? 

Vi kommer även fortsättningsvis att jobba lokalt och därför erbjuda respektive län ett eget webbinarium,  datum för höstterminen 2020 och vårterminen 2021 hittar du här www.aktivskola.org/forela.  Genom att anmäla dig får du en påminnelse via mejlen en stund före webbinariet börjar, och en länk till  webbinariet.  

https://aktivskola.org/forelasning/natsmart-2020-11-23-skolpersonal/

 

Webbinariet håller på i en timme och under tiden du tittar på föreläsningen kan du ställa frågor i chatten,  det är enbart Martina som ser frågorna och hon svarar på dem muntligt när föreläsningen är slut. 

Målgrupp: Skolpersonal, föräldrar och vårdnadshavare 

Tid: 23/11 13:00-14:15 och 19:00-20:15 

Pris: Kostnadsfritt

 

🌞

 ____________________________________________________________
Edsele Friskola 💖

Måndag: Makaronpudding med skirat smör

Tisdag: Hemlagad pytt i panna & stekt ägg

Onsdag: Fiskburgare

Torsdag: Biffstroganoff & ris el stekt potatis

Fredag: Fläskkotletter, kokt potatis & gräddsås

~ reservation för ändringar ~

Veckans mat från Restaurang Grytan 🍴

Följ oss i sociala medier

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Telefonnummer

skola/förskola 0623-20334

mobilnummer till skolmobil 070-68 86 521

Edsele Friskola
Box 39 • 88041 Edsele

KONTAKT