Veckobrev
gällande förskoleklass - åk.6

INFORMATION OM CORONAVIRUSET

* Hämtning och lämning sker utomhus, ring vid lämning och hämtning.

* Du kommer själv för att lämna/hämta barnet,

* Om du måste komma in så kontakta Skolan/förskolan/fritids i förväg.

-----------

- Vid förkylningssymtom eller sjukdom är barnet hemma.

- Bor barnet med någon som har covid-19  ska barnet stanna hemma.

- Barnet ska stanna hemma tills barnet är helt symtomfritt + 2 extra dagar. Om 7 dygn gått sedan insjuknandet och de två sista dagarna varit utan feber och symtomfritt i övrigt, kan barnet återgå till skolan. Men om sju dygn har gått sedan insjuknandet och de två sista dygnen varit utan feber och med gott allmäntillstånd, kan barnet gå till skolan även med lindriga symtom, exempelvis lätt hosta eller snuva.

- Meddela skolan om barnet är sjuk och inte kommer till skolan.

- När barnet blivit frisk, ta kontakt med skolan innan ni kommer tillbaka.

- Om barnet kommer till skolan med förkylningssymtom eller barnet uppvisar symtom under dagen, blir ni kontaktade för hämtning.

// Örjan Abrahamsson, Skolchef Sollefteå

➡️ Vidare uppmanar vi er att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd ➡️Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld. ➡️Testa dig om du är sjuk ➡️Håll avstånd till andra både inom- och utomhus.➡️ Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder ➡️Undvik trängsel ➡️Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester.

v.39

När Du/ Ni vill ha kontakt med skolan vill vi att ni kontaktar  klassansvariga

F-3 Maggan Eliasson, 4-6 Emilie Häggblom, fritids Maggi i första hand.

F-3 har haft mattetest under denna veckan och de har verkligen jobbat på bra!🌟

Elever i åk 2-3 är fortsatt välkommen att ta del av extra undervisning måndag em. Meddela klassansvarig senast fredagen innan.

Åk.4-6

Vi fortsätter att jobba med värdegrund, vi behöver det när vi fortfarande har en del stök i vårt klassrum. Men det känns som att vi börjar komma en bit påväg och vi har fina diskussioner.

Angående matematiken börjar vi komma igång nu, eleverna har snäppat upp ett steg, målet är några snäpp högre och dit tror vi att vi kommer. Vi fortsätter jobba på och kommer fortsätta skicka hem böcker om vi anser att det behövs.

Onsdag 29/9 har vi en Skapande skola dag. Då kommer Anita hit tillsammans med en fotograf Anki så ska alla elever, åk.F-6, få jobba med foto.

Torsdag 30/9 åker åk.4-6 till Härnösand, åk.6 ska vara på KKV (konstnärernas kollektiva verkstad) tillsammans med Anita våran bildlärare och Anki (hon är fotograf) och de arbetar tillsammans i Skapande skola och jobba med foto. Åk.4-5 ska få följa med Emilie och Christian på Technicus, där vi tänkt ägna dagen till Teknik. Vi åker från skolan kl.8.30 i våra bussar och är åter på skolan kl.15.20 när eleverna slutar.

📚Spanskaläxa åk 6 - eleverna har fått spanskaläxa från tisdag till tisdag. Så det ska vara gjort tills på tisdag!

Idrott & hälsa f-6: vi är på allaktivitetsplanen (vid dåligt väder blir vi inomhus). Eleverna kan ta med sig ombyte som de kan byta till efter avslutad lektion, vi kommer att köra olika bollspel.

För info: Under v.45 kommer åk.6 att ha nationella prov. Ingen ledighet kommer att beviljas under den tid då Nationella prov ska genomföras.

Under höstterminen är det enbart denna vecka det kommer genomföras nationella prov. Det kommer vara fler tillfällen under vårterminen och då kommer detta även gälla åk.3.

Skolhälsovården erbjuder alla elever i åk 5 vaccin mot HPV. Information om vaccinet finns att läsa på:

www.folkhalsomyndigheten.se/vaccinfunkar/

Vaccinet ges i två doser. Den första dosen under oktober och den andra dosen 6 månader senare.

Eleverna får med sig en blankett hem som ni vårdnadshavare fyller i och återsänder tillbaka till skolan.

Hör gärna av er vid funderingar!

Jessica Tjärnberg, Skolsköterska, 070-301 02 63

🧥☔️ 🥾🧣Kläder och rast: vi har haft någon morgon med en del minusgrader eller att det är blåsigt och ruggigt väder, vi har elever som kommer till skolan när det är minusgrader och bara en tunn tröja eller inte något speciellt alls, vi uppmanar att ha på sig bra med kläder när de kommer oavsett om det är kallt eller varmt. Det är då bättre att ha kläder med sig så att det finns om man blir kall än att inte ha det. När vi har rast så har alla rast, det är ingen som blir inne för att de är kallt ute.

Friskanmäla vill även påminna samtliga att ni ska friskanmäla ert/era barn om de har varit hemma och sjuka, detta skall ske dagen innan de kommer till mentorerna, senast kl 14.00 så vi har koll inför dagen efter.

🚐Rocky Zakariasson är våran nya busschaufför, han kommer att köra morgonturerna så vi hälsar han varmt välkommen till arbetslaget, han kommer att börja köra på måndag.

Rocky’s nummer:  070-61 77 448  ifall det är något som gäller bussen vid hämtning på morgonen.

❇️När det gäller Covid - 19. Här kommer aktuella länkar för aktuell information.

📲 SKOLPERSONALENS/MENTOR MOBILNUMMER  ➙ mobilnummer

Trevlig dag önskar personalen på Edsele Friskola 💖