Veckobrev
gällande förskoleklass - åk.6

v.48

Stängningsdagar:

Tiden går fort och nu är vi i slutet av november och vi välkomnar december. Det känns som att man inte hinner blinka så är en månad förbi.

Vi börjar nu räkna ner dagarna till julafton och alla längtar till det.

F-3 har skapat en fin “julgran” tillsammans, de har mätat, räknat, uppskattat och samarbetat riktigt bra. Det har varit några kluriga mattetal som de fick lösa för att komma fram till rätt svar för att räkna ut avstånden mellan grenar och placering på väggen. Men det löste dom hur bra som helst. De fick även göra uträkning på hur vi skulle använda ljusslingan på bästa sätt.

Den kommer att pyntas med hemmagjorda julkulor i papper.

Tisdag: åk 3 Engelska läxa - Mat och frukter.

Onsdag: åk f-5 Idrott medtag gympakläder för inomhus samt duschsaker.

åk 4-5 läsläxa sidan 31-38 Varg nosar och jagar.

Torsdag: åk 1-3 läsläxa, eleverna kommer att få läsläxa hemskickad - den kommer att vara torsdag till torsdag. Eleverna får läsa för vårdnadshavare/släkt så att de får flyt i läsningen, öva gärna 3-5 gånger/dag. Vårdnadshavare får signera med sitt namn då eleven gjort sin läxa och lappen skall lämnas tillbaka till skolan på torsdag 1/12.

Om eleven har svårt med att läsa/ljuda orden så får vårdnadshavaren stötta och hjälpa till med att läsa orden så att eleven kan få höra hur det låter.

Buss: Vi hälsar Arrek välkommen som vår nya busschaufför, han

kommer att köra eftermiddags turerna som Jan kört i första hand

och vid behov eller sjukdom även morgonturerna.

Ändrade tider i bussturerna. Detta gäller från v 45 (efter höstlovet).

Detta pga att vi har fler elever som åker.

Klicka här för att komma till busstiderna.

Dessa punkter här nedan får fortsätta att stå kvar då vi fortsätter att lyfta dessa 😀

• Vi lyfter en fråga till er om det finns ex. stövlar/ytterkläder som bara “ligger” hemma och om det är något som ni känner att ni vill skänka som extrakläder till skolan.

• Vi fortsätter med att vi har med oss kläder efter väder då vi är ute på alla rasterna och kommer att vara utomhus under vissa lektioner.

• Om möjlighet finns så vore det bra om eleverna hade några extra kläder i sin låda i hallen eller i sin väska. Exempel strumpor/byxor/tröja. Ifall de blir blöta på rasten eller när vi har utomhuspedagogik.

• Om ni har: skicka gärna med eleverna en märkt vattenflaska som de kan bära med sig, räcker med en tom drickaflaska på ca 50cl , så de har något att fylla vatten i så de kan dricka ur när vi är ute eller går iväg till en annan plats.

Friskanmälan: vi vill även påminna samtliga att ni ska friskanmäla ert/era barn om de har varit hemma och sjuka, detta skall ske dagen innan till förskolan på skolmobilen 070-68 86 521, senast kl 17.00 så vi har koll inför dagen efter.

Trevlig dag önskar personalen på Edsele Friskola 💖

e0bc27_64fbce2d17df4798bc42d1b3807dd24e_

INFORMATION OM CORONAVIRUSET

Vi fortsätter att vara noggrann med hygien.

📲 SKOLPERSONALENS/MENTOR MOBILNUMMER (lösenord: ht2020)

Veckans mat från Restaurang Grytan 🍴

Grytan v 48