Veckobrev
Eislans Förskola

INFORMATION OM CORONAVIRUSET

-----------

Vi fortsätter att vara noggrann med hygien

v.21

Stängningsdagar

Förskolan stängd 10/6 för studiedag.

Föregående vecka var halva barngruppen och en tredjedel av förskolans personal sjuka, så vi hoppas att alla är friska och åter denna vecka!

I och med att värmen hittat tillbaka till Edsele så är vi ute mer. Lite för varmt för mössa så ta gärna med en keps så tar vi fighten om vad man ska ha på sig beroende på väder.

Här kommer en sammanfattning från mötet som var onsdag 18/5 klicka här

Denna vecka tar Bamsegympan paus eftersom vi ska prova Mulles hinderbana som passar bäst att göra i skogen. Bamse och Mulle har pratat ihop sig så dom är överens, så det blev inga negativa känslor dem emellan. Det var skönt!

Planering:

V. 21

Dela med dig

Måndag Vår kedja, känslotrafikljus och frukt. Vi pratar om helgen/veckan som varit.

Tisdag Skapande:

Onsdag: Utedag: Naturruta, Vi bygger en koja i skogen av naturmaterial

Torsdag: Skogsmulles hinderbana

Fredag: Aktivitet beroende på de barn som är här.

Anteckningar från föräldracafé 5/4

• Vi presenterade vårt nuvarande arbetslag, Emilie Häggblom som har de äldsta barnen, Robin har 2-3 åringar och Helena Bjerregaard Thau som har de yngsta.

• Vi berättade att vi jobbar tematiskt: dvs att vi jobbar utifrån olika teman samt miniteman. Vårt “stora” tema är vårtema men vi tar även in miniteman som vårt kommande känslotema och kompistema.

• Vi tog upp om arbetsdagen som vi vill utföra med er föräldrar där vi planerar att sätta upp samlingskubbar på gården, måla på gården och laga golvet i lekstugan så att barnen kan använda den. Vi gör upp en plan och hör av oss om datum.

• Läsgodispåsar från Sollefteå Kommun - vi har böcker upphängda i hallen där ni får ta en påse och låna hem för att läsa med ert/era barn. Finns i åldersspann 0-3, 4-5.

• Öppen förskola under maj. Samt att vi har 3 barn som ska börja på förskolan efter sommaren. Elsa, Daniz och Liv.

• Projektet som Solatum dragit igång med uppfräschning av lokalerna samt i vilket skede det ligger.

• Informationskväll om Montessori pedagogiken. Utmynnade i att vi ska ha en bokcirkel utifrån en av böckerna som visades. De Yngsta Barnens Läroplan.

• Som avslutning skrev var och en ned vår känsla efter mötet: “Toppen”, “FÖRHOPPNINGSFULL”, “Bra fika, bra samtal, inte så mycket nytt för mig ;)” “Trevligt”, “Bra”, “GLAD :)”, “Bra”. “Lite trött, ser fram emot återkoppling/berätta hur det artar sig”[med Montessori].

Om ni undrar över något eller vill ha mer information så hör av er till oss.

Vem öppnar?
Det kan vara önskvärt att nå den som öppnar om något har hänt, viktig information mm så här kommer dagar och mobilnummer till den personal som öppnar:

Mobilnummer:

Helena: 073 580 36 16

Robin: 073 03 28 150

Emilie: 073 838 40 27

Maggi: 076 837 02 95

Personer som öppnar:

Måndag: Jämna veckor: Maggi, Udda veckor: Robin

Tisdag: Helena

Onsdag: Helena

Torsdag: Robin

Fredag: Jämna veckor Emilie, Udda veckor Robin

Vi berörs alla av det rådande läget i världen. Vuxna och barn hör och ser. Att ventilera genom samtal är värdefullt och viktigt. Här nedan två länkar som kan stödja vid samtal.

🚸 Viktig information angående säker skolmiljö.

Vid hämtning och lämning som sker i samband med skoldagens avslut 13.15-14.45, 15.15-15.45 behöver vi för att kunna upprätthålla en säker situation be alla som hämtar/ lämnar sina barn vid den tiden ställa bilen ner vid parkeringen vid busshållplatsen.

Vi har nyligen haft en incident och vill genom denna rutin skapa en så säker situation som möjligt. Till Er som har elever som går hem själva vill vi att vi hjälps åt att påminna om hur viktigt det är att gå på vänster sida om vägen med reflexväst på. När eleverna lämnat skolan har vi inte längre någon möjlighet till koll.

Vägen ner från skolan är brant och tidvis nu hal därav ännu viktigare att vi påminns om de regler och rutiner som vi har.

Medborgarkoperativet Edsele Friskolas Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling.

Fjolåretsplan 20/21 är utvärderad och detta läsårs plan 21/22 är uppdaterad.

Den läggs ut i början av nästa vecka på vår hemsida under fliken Dokument. Medborgarkooperativet Edsele friskolas årliga plan mot diskriminering och  kränkande behandling 2021/22

Den finns även i fysisk form på anslagstavlan inne på skolan och förskolan från och med måndag v.41. Vi jobbar aktivt med värderingar och förhållningssätt tillsammans med elever och barn. I skolan är det just nu studiero som vi har fokus på. Studiero var något som kom upp på senaste föräldracafét 31/8, ett önskemål framkom om en kväll med föräldrar, elever och personal där vi pratar och jobbar med att få till ökad studiero. En god lärande miljö är en viktig del för att våra elever och barn skall trivas, utvecklas och uppnå god måluppfyllelse.Covid-19 håller fortfarande sitt grepp även om restriktionerna har släppts skall öka öppenheten ske succsivt. Vi återkommer med datum och upplägg för en kväll tillsamans om studiero, vi sikar på en kväll efter novemberlovet.

🍃Friskanmäla vill även påminna samtliga att ni ska friskanmäla ert/era barn om de har varit hemma och sjuka, detta skall ske dagen innan till förskolan på telnr 0623-20334 alt skolmobilen 070-68 86 521, senast kl 14.00 så vi har koll inför dagen efter.

Trevlig dag önskar personalen på Eislans Förskola 💖

Veckans mat från Restaurang Grytan 🍴