Veckobrev
Eislans Förskola

INFORMATION OM CORONAVIRUSET

* Hämtning och lämning sker utomhus, ring vid lämning och hämtning.

* Du kommer själv för att lämna/hämta barnet,

* Om du måste komma in så kontakta förskolan i förväg.

-----------

- Vid förkylningssymtom eller sjukdom är barnet hemma.

- Bor barnet med någon som har covid-19  ska barnet stanna hemma.

- Barnet ska stanna hemma tills barnet är helt symtomfritt + 2 extra dagar. Om 7 dygn gått sedan insjuknandet och de två sista dagarna varit utan feber och symtomfritt i övrigt, kan barnet återgå till förskolan. Men om sju dygn har gått sedan insjuknandet och de två sista dygnen varit utan feber och med gott allmäntillstånd, kan barnet gå till förskolan eller dagbarnvårdaren även med lindriga symtom, exempelvis lätt hosta eller snuva.

- Meddela förskolan om barnet är sjuk och inte kommer till förskolan.

- När barnet blivit frisk, ta kontakt med förskolan innan ni kommer tillbaka.

- Om barnet kommer till förskolan med förkylningssymtom eller barnet uppvisar symtom under dagen, blir ni kontaktade för hämtning.

// Örjan Abrahamsson, Skolchef Sollefteå

➡️ Vidare uppmanar vi er att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd ➡️Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld. ➡️Testa dig om du är sjuk ➡️Håll avstånd till andra både inom- och utomhus.➡️ Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder ➡️Undvik trängsel ➡️Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester.

v.20

Hej, alla föräldrar! Vi ska bygga en aktivitetsplatta och letar därför olika saker vi kan sätta fast på plattan. Krokar, haspar, hjul, snören, kedjor, knappar, allt av intresse mottages tacksamt!

Kortvecka v.19

Nu till den kommande veckan så kommer det att vara en kort vecka eftersom det blir ett litet “ mini lov ”. Barnen går endast måndag, tisdag, onsdag. Torsdag och fredag har vi stängt pga. kristi himmelsfärdsdag och klämdag.

Tema

På temat denna vecka kommer barnen att få måla till klassisk musik. Vi läser boken “Säga Förlåt” och pratar om sagan, senare i veckan får barnen återberätta sagan. På tisdagar utför vi nu även experiment!

Tisdag: Bokjury avslutning

På tisdag kommer Bokjury teamet ut till oss och träffar oss utomhus för att avsluta Bokjuryn vi har varit med i. Där de äldre barnen fick rösta på de barnböcker som dom tyckte bäst om.

Vems kläder?

Vi hittade kläder som vi inte känner igen. Är det någon av er föräldrar som känner igen kläderna? 😃

Mer om kläder...

Och på tal om kläder, nu verkar vi gå mot sommarvärme, så även om det är kallt på morgonen så kan det bli varmt senare på dagen. Det fick även personalen erfara som tog mössa istället för keps. :(