Veckobrev
Eislans Förskola

INFORMATION OM CORONAVIRUSET

Vid förkylningssymptom:
För att förhindra smittan så har vi en regel att man stannar hemma symtomfri i 72 timmar.

SOLLEFTEÅ KOMMUN! Smittspridningen ökar - Skolan vidtar åtgärder! Runt om i vårt närområde ökar nu smittspridningen. Vi har hittills varit relativt förskonade men nu ser vi tecken på ökad smittspridning även i vår kommun. Vi har idag fått uppgifter om att det finns smittade personer med anknytning till våra skolor. Dessa personer och deras familjer kommer att vara hemma i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Skolan kommer också att vidta följande åtgärder. 1) Visar barn symptom ska barnet vara hemma tills barnet är helt friskt 2) Visar du som vårdnadshavare eller personal symptom ska du stanna hemma, testa dig och återkomma först när du är frisk 3) Lärare som tillhör riskgrupp och/eller familjemedlemmar som tillhör riskgrupp, kan komma att ha viss eller all undervisning digitalt/via nätet/på distans 4) Elever som tillhör riskgrupp eller som har familjemedlemmar som tillhör riskgrupp kontaktar respektive mentor om önskan om särskilt upplägg/hemundervisning finns. Frågan tas därefter till rektor för beslut. Vi vill också lägga till en vädjan från Skolverksamheten i Sollefteå kommun. Enligt Folkhälsomyndighetens råd ska barn som har anhöriga med bekräftat Covid-19 i hemmet att gå i förskola och skola som vanligt. Däremot skulle vi i verksamheten vilja vädja till er vårdnadshavare att se över möjligheten att hålla barnen hemma tills hela familjen är frisk. Vidare uppmanar vi er att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd ➡️Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld. ➡️Testa dig om du är sjuk ➡️Håll avstånd till andra både inom- och utomhus. ➡️Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder➡️ Undvik trängsel ➡️Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester.

// Örjan Abrahamsson, Skolchef Sollefteå kommun

v.49

*Covid-19 håller i sig. Vi vill påminna om att vara uppmärksam på förskylningssymtom. Håll barnen hemma om de får förkylningssymtom. 72 timmar gäller fortfarande efter insjuknande/ symtom.

Julledighet förskolan

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

Det är dags att se över JULLOVET,  vi har skickat ut lappar i måndags 23/11. fyll i tider eller ledighet för ert/era barn.

LÄMNAS IN senast Måndag 7/12

är inte lappen inlämnad ser vi ert/era barn som ledig.

Försvinner eran lapp och behöver en NY? klicka här

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

Grötfest

På grund av rådande omständigheter ställer vi in Grötfesten för föräldrars deltagande. Barnen kommer ändå få en egen Grötfest här på förskolan.

Sprinting av handtag vid hämtning och lämning

Ytsprit + papper finns nu vid dörren

så att ni kan sprita av handtaget när

ni hämtar och lämnar era barn.

Veckans ramsa

Herr Gurka

Här dansar herr Gurka

både vals och masurka.

Här dansar herr Gurka

både vals och masurka.

Grön är herr gurka

grön är hans bror

Båda har strumpor,

ingen har skor.

Gubben Röd och Gubben Grå

Gubben Röd och Gubben Grå (Håll först upp den ena, sedan den andra tummen)

båda hade tomteluvor på

Gubben Röd kunde nicka (nicka med ena tummen)

Gubben Grå kunde vicka (vicka med andra tummen)

Gubben Röd han gömde sig (göm den ena tummen inuti handen)

Gubben Grå han klämde sig (kläm den andra tummen mellan pekfinger och långfinger)

Gubben Röd och Gubben Grå (håll upp båda tummarna)

nu måste vi skynda oss på (händerna förs snabbt bakom ryggen)

Tomten och haren

I ett hus vid skogens slut,

liten tomte tittar ut. (speja mot horisonten med handen som skydd för solen)

Haren skuttar fram så fort,

knackar på dess port. (knack, knack, knack)

Hjälp, ack hjälp

ack, hjälp nu mig,

annars skjuter jägarn mig.

Kom, ja kom i stugan in, (Välkomna haren genom att vifta med handen försiktigt mot dig)

räck mig handen din.

Vinter kryper sig på mer och mer så vi påminner om extrakläder, kläder efter väder för att kunna vara utomhus.🍁
Trevlig höst önskar personalen på Eislans Förskola 💖