Veckobrev
Eislans Förskola

INFORMATION OM CORONAVIRUSET

* Vi har nu öppnat upp så ni får komma in på fritids och hämta ditt barn om

du vill. Men känner du att du vill hämta ditt barn utanför så är det helt okej!

det är bara att kontakta oss så kommer vi ut med ditt barn, vi respekterar ditt val!

-----------

Angående nya beslut kring covid-19 från och med den 1 november

klicka på länken så kommer du vidare till folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten 1 november

v.48

Stängningsdagar

Inga stängningsdagar för tillfället.

🚸 Viktig information angående säker skolmiljö.

Vid hämtning och lämning som sker i samband med skoldagens avslut 13.15-14.45, 15.15-15.45 behöver vi för att kunna upprätthålla en säker situation be alla som hämtar/ lämnar sina barn vid den tiden ställa bilen ner vid parkeringen vid busshållplatsen.

Vi har nyligen haft en incident och vill genom denna rutin skapa en så säker situation som möjligt. Till Er som har elever som går hem själva vill vi att vi hjälps åt att påminna om hur viktigt det är att gå på vänster sida om vägen med reflexväst på. När eleverna lämnat skolan har vi inte längre någon möjlighet till koll.

Vägen ner från skolan är brant och tidvis nu hal därav ännu viktigare att vi påminns om de regler och rutiner som vi har.

Har lappen försvunnit så klicka här för att skriva ut nytt. JULLOV

Vi arbetar med snö genom skapande och olika uttryckssätt.

Kläder

Kolla gärna så att era barn har med sig halsduk, tunnare mössa som passar under hjälm, extra vantar, extra innebyxor, strumpor mm. Dom blir blöta i all snölek!

Vi övar vidare på julsånger: Lucia sången, tomten och haren(I ett hus i skogens slut), blinka lilla stjärna, Tomten i granen, en sockerbagare, Tipp tapp. 🎅🤶

Sånger och ramsor 2,5-4(vi övar vidare på förra veckans sånger)

Gå igenom skogen

Gå genom skogen   (“gå” med pek- och långfingret genom håret)

knacka på dörren     (knacka på pannan)

kika vem det är        (forma “glasögon” runt ögonen med pekfingrar och tummar)

vrida om nyckeln      (vrid lite på nästippen)

torka sig på mattan  (spela på läppen)

och gå in.                  (stoppa pekfingret i munnen)

En kulen natt

En kulen natt natt natt

min båt jag styrde

på havets vågade vågade våg

så skummet yrde.

Och vart jag sågade sågade såg

på havets vågade vågade våg

långt ner i djupet-ti-pet-ti-pet

en fisk jag såg

och det var du

Sånger och ramsor 4-6

Hacka, packa, nie noll

Hacka, packa, nie noll katten satt på kungens golv.

Räkna rätt så blir det tolv

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12.

Sjung Markisen av Carabas tillsammans och hitta på egna rörelser.

Markisen av Carabas

Hans nåd Markisen av Carabas har grisar som lever på smultronglass, han kokar sin välling i guldkastrull utsirad med fint krusidull.

Vår käre markis, han eldar sin spis med hyvlade vedträn ifrån Paris. Hans nåd, Markisen av Carabas, han utfodrar grisar med glass.

Hans nåd Markisen av Carabas har getter som gnager på ananas. Han vattnar sin lustgårds förgyllda ros med grädde, och persikojuice. Ja, allt är

förgyllt, sitt slott har han fyllt med guld och med silver och hjortronsylt! Hans nåd, Markisen av Carabas ger getterna färsk ananas.

Medborgarkoperativet Edsele Friskolas Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling.

Fjolåretsplan 20/21 är utvärderad och detta läsårs plan 21/22 är uppdaterad.

Den läggs ut i början av nästa vecka på vår hemsida under fliken Dokument. Medborgarkooperativet Edsele friskolas årliga plan mot diskriminering och  kränkande behandling 2021/22

Den finns även i fysisk form på anslagstavlan inne på skolan och förskolan från och med måndag v.41. Vi jobbar aktivt med värderingar och förhållningssätt tillsammans med elever och barn. I skolan är det just nu studiero som vi har fokus på. Studiero var något som kom upp på senaste föräldracafét 31/8, ett önskemål framkom om en kväll med föräldrar, elever och personal där vi pratar och jobbar med att få till ökad studiero. En god lärande miljö är en viktig del för att våra elever och barn skall trivas, utvecklas och uppnå god måluppfyllelse.Covid-19 håller fortfarande sitt grepp även om restriktionerna har släppts skall öka öppenheten ske succsivt. Vi återkommer med datum och upplägg för en kväll tillsamans om studiero, vi sikar på en kväll efter novemberlovet.

Åter till Covid - 19 och släppta restriktioner. Hämtning och lämning förskola, fritids och skolan i första hand utomhus, men om man vill komma in av olika anledningar är ni välkommen in. Om någon av er har önskamål angående detta, ber vi er  prata med persnonalen/ klassläraren  som ansvarar för eleven/ barnet så hittar vi tillsammans lösningar. Vi fortsätter att vara noga med hygien, handtvätt mm.

🍃Friskanmäla vill även påminna samtliga att ni ska friskanmäla ert/era barn om de har varit hemma och sjuka, detta skall ske dagen innan till förskolan på telnr 0623-20334 alt skolmobilen 070-68 86 521, senast kl 14.00 så vi har koll inför dagen efter.

Trevlig dag önskar personalen på Eislans Förskola 💖

Veckans mat från Restaurang Grytan 🍴