Veckobrev
Eislans Förskola

INFORMATION OM CORONAVIRUSET

Vid förkylningssymptom:
För att förhindra smittan så har vi en regel att man stannar hemma symtomfri i 72 timmar.

SOLLEFTEÅ KOMMUN! Smittspridningen ökar - Skolan vidtar åtgärder! Runt om i vårt närområde ökar nu smittspridningen. Vi har hittills varit relativt förskonade men nu ser vi tecken på ökad smittspridning även i vår kommun. Vi har idag fått uppgifter om att det finns smittade personer med anknytning till våra skolor. Dessa personer och deras familjer kommer att vara hemma i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Skolan kommer också att vidta följande åtgärder. 1) Visar barn symptom ska barnet vara hemma tills barnet är helt friskt 2) Visar du som vårdnadshavare eller personal symptom ska du stanna hemma, testa dig och återkomma först när du är frisk 3) Lärare som tillhör riskgrupp och/eller familjemedlemmar som tillhör riskgrupp, kan komma att ha viss eller all undervisning digitalt/via nätet/på distans 4) Elever som tillhör riskgrupp eller som har familjemedlemmar som tillhör riskgrupp kontaktar respektive mentor om önskan om särskilt upplägg/hemundervisning finns. Frågan tas därefter till rektor för beslut. Vi vill också lägga till en vädjan från Skolverksamheten i Sollefteå kommun. Enligt Folkhälsomyndighetens råd ska barn som har anhöriga med bekräftat Covid-19 i hemmet att gå i förskola och skola som vanligt. Däremot skulle vi i verksamheten vilja vädja till er vårdnadshavare att se över möjligheten att hålla barnen hemma tills hela familjen är frisk. Vidare uppmanar vi er att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd ➡️Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld. ➡️Testa dig om du är sjuk ➡️Håll avstånd till andra både inom- och utomhus. ➡️Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder➡️ Undvik trängsel ➡️Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester.

// Örjan Abrahamsson, Skolchef Sollefteå kommun

v.10

Restriktioner Covid - 19 med hänvisning till Folkhälsomyndigheten och Sollefteå kommuns restriktioner. Vid förkylningssymptom eller sjukdom är barnet hemma

• Barnet ska stanna hemma tills barnet är helt symptomfritt + 2 extra dagar. Om 7 dygn gått sedan insjuknandet och de två sista dagarna varit utan feber och symptomfritt i övrigt, kan barnet återgå till förskolan.

• Meddela förskolan om barnet är sjuk och inte kommer till förskolan

• När barnet blivit frisk, ta kontakt med förskolan innan ni kommer tillbaka.

• Om barnet kommer till förskolan med förkylningssymptom eller barnet uppvisar symptom under dagen, blir ni kontaktade för hämtning.

Förskolan är stängd Måndag 8/3 v.10 (under sportlovet) pga studiedag

Tema

Denna vecka går vi över på “Säg Stopp”. Synopsis: I Kompisboken Säg Stopp går Kanin och Igelkott på promenad och upptäcker att röda signaler betyder stopp i trafiken. När de är tillbaka på förskolan tränar de på hur man kan säga stopp till varandra på ett bra och tydligt sätt. Nu har vi inte trafikljus här i Edsele(tyvärr) men vi kan titta på bilder av dem och tillverka egna av papper.

Utvecklingssamtal

Det är dags för utvecklingssamtal denna månad. Vi hör av oss till er angående tider.

Förskolan och barnens kläder

Vi förstår att ni vill att era barn ska vara fina men värt att tänka på är att barn är barn och kläderna kommer slitas ut eller växas ur väldigt fort. Så spara de allra finaste kläderna till kalas och dylikt på hemmaplan. Bättre att barnen har kläder som tål att slitas på förskolan eftersom barnen upptäcker med hela kroppen när dom målar, klättrar, kryper, äter och stojar på!

Regn = Galonkläder

Nu när solen jobbar på att smälta bort snön så blir det väldigt halt och blött ute, barnen behöver ha galonbyxor, galonjacka, vattentåliga vantar och stövlar för att vara ute. Blöta barn där vattnet rinner av är glada barn, blöta barn som suger upp vatten i kläderna är ledsna barn. :)

Veckans sånger

Klappa händerna när du är riktigt glad