Veckobrev
Eislans Förskola

v. 4

Stängningsdag: Måndag 30/1 för planeringsdag

Veckan som var har vi varit ute och busat i snön massor, vi har haft så kul och torkskåpet har gått för fulla muggar. Vi har även haft gympa i gympasalen, pysslat med lim och paljetter, byggt lego, byggt plusplus, sjungit sånger och ramsor, målat och massa annat skoj.

1-2,5 åringarna jobbar med Bornholms materialet löpande under dagen. Vi kör motorikramsor, munmotorik, kroppskännedom & sjunger.

3-5 åringarna har nu fått upp hela alfabetet på samlingstavlan så vi fortsätter att öva på bokstäver och munmotorik med deras ljud.

Vi har också fått en ny bokjury låda av Sollefteås bibliotek. De delar ut en låda varje år där vi får läsa ett gäng böcker som blivit utgivna under föregående år. Senare i vår brukar vi få rösta på den bok vi gillar mest och i maj är det bokjury avslutning där vi får besök från biblioteket och de tillkännager vilken bok som blivit vinnaren av årets bokjury.

Super kul med massa ny, spännande läsning, tycker vi!

Kommande vecka:

Veckorytm 1-2,5år.

Måndag:

Tisdag: Skapande

Onsdag: Utomhus/skogen

Torsdag: Rörelse

Fredag: Återvinningen

3-5 år

Måndag: Fokus språkutveckling

Tisdag: Rörelse - Vi går till allaktivitetsplanen och åker skridskor. Alla som har skridskor får ta med sig, säg till annars ska vi se om vi kan låna ihop.

Onsdag: Vi gör en utflykt till skoterkåtan. Vi kommer att grilla korv till lunch och åka pulka. Har man bob eller pulka hemma som man gärna vill ta med så får man göra det.

Torsdag: Skapande

Fredag: Återvinningen

INFORMATION OM CORONAVIRUSET

Vi fortsätter att vara noggrann med hygien.

e0bc27_64fbce2d17df4798bc42d1b3807dd24e_

Friskanmälan: vi vill även påminna samtliga att ni ska friskanmäla ert/era barn om de har varit hemma och sjuka, detta skall ske dagen innan till förskolan på skolmobilen 070-68 86 521, senast kl 17.00 så vi har koll inför dagen efter.

Trevlig dag önskar personalen på Eislans Förskola 💖

📲 FÖRSKOLEPERSONALENS MOBILNUMMER(lösenord: ht2020)

Tecken som stöd - Adelina
Längst ned på denna länk under “Arkivet” finns tecken för en rad olika situationer som ni kan börja använda med era barn. Finns även bifogat videoklipp på när barnet ifråga gör tecknen.

Tecken som stöd finns även på Instagram: Adelina ⭐️ (@teckensomstod) på Instagram

Tecken vi i nuläget använder i förskolan:

Matramsa: Maten i köket

msedge_2022-10-21_17-57-26.png