top of page
IMG_1396_edited1.jpeg

SKOLAN

Skolan arbetar med att ta fram elevers och barns förmågor på bästa sätt. Genom att vi pedagoger skapar förutsättningar för ett utforskande arbetssätt så ger vi elever verktyg och strategier för att lösa problem. För detta gäller optimala förutsättningar för barns trivsel, utveckling och inlärning.

En skola med mycket naturpedagogik, individualiserad och upplevelsebaserad undervisning, där vi ser dig tro på dig själv och dina förmågor.
Vi är väldigt måna om att barnen ska trivas och lyckas utifrån sina förutsättningar, kort sagt behandlar vi alla olika.
Vi tror också på att alla barn kan, ibland tar det bara lite längre tid och längs en krokigare stig. Barn är inte, de blir.

     Självklart lyder vi under samma läroplan som den kommunala skolan!

EN DAG PÅ EDSELE FRISKOLA

Mellan klockan 7.00-7:50 är det frukostbuffé. Här får barnen möjlighet att med stöd av pedagogen laga sin egen frukost. Detta för att stärka sig själva och bli mer delaktiga.

Varje morgon 8:20 startar barn och pedagoger dagen med morgongymnastik ute på skolgården.

Vi ger eleverna chansen att planera och träna på att leda en grupp till musik. Vi vill ge barnen en frisk start för att möta den lärorika dagen.

De första skolåren får du möta och lära dig skriva och läsa med våran duktiga pedagog Margareta. Hon har jobbat som lärare i många år. 
Efter att Margareta guidat dig klart de första tre skolåren kommer du till AnnaKarin. I detta klassrum finns även vår läshund Athos, som är en allergivänlig Kungspudel. Athos skapar en lugn stämning i klassrummet som gör att barnen får arbetsro. Han väljer ut böcker till barnen och lyssnar på deras högläsning.

När skolan är slut finns fritids som har mycket fokus på utomhusaktiviteter. Här finns även en gymnastiksal att aktivera sig i. Aktiviteterna styrs oftast efter barnens intressen och mål.

När kvällen kommer får de barn/elever som går på nattis äta middag som vår restaurang lagat. Här erbjuds läxhjälp och omsorg efter barnens intressen och behov. Vissa barn tycker om att baka, så en kvällsaktivitet i köket är inte helt ovanlig.

A79E7E28-F53F-4585-9676-5E8EADA72FB5.JPG

Vi är inte rädda att utföra vår verksamhet utanför skolbyggnaden, så länge vi följer vår läroplan.

Vi har naturen som klassrum!

På vår restaurang får barnen/eleverna en naturlig kontakt med byn och dess lunchgäster. Det bildas en delaktighet, vilket leder till att de bjuder in oss till lärorika platser och tillfällen.

Vi har naturen runt knutarna. För kunskaper om världens djur tar vi hjälp av bland annat böcker, IT och film. Vi har också haft jägare på besök med nyskjuten björn. Sådana tillfällen ger oss möjlighet till en levande lektion om djuren i våra skogar

 

Det är en liten skola – och vi får ditt barn att trivas.

Kommunikationen med föräldrar anser vi vara viktig eftersom vägarna till förändring och utveckling då blir kortare. Vi ser barnet och deras förutsättningar tydligare.

maggi_edited4.jpeg

Maggi

Jobbat hos oss sedan 2015. Har hand om åk F-3 & fritids. Studerat på längdskidgymnasiet & är även utbildad internationell PT.
maggi@edselefriskola.com

DSC_9017-2.jpg

Anita

Legitimerad grundskollärare för åk. F-6 med speciallärarutbildning, mentor för åk. 4-6. Har jobbat hos oss sedan 2022.

anita@edselefriskola.com

ledning_edited.jpg

Pernilla

Rektor.
Hon är idag lärare vid
Linnéuniversitetet i Växjö samt jobbar som rektor för Edsele Friskola på distans

ledning@edselefriskola.com


 

ak_edited2.jpg

AnnaKarin

Utbildad Stödpedagog.
Hundförare till pedagoghund.
Ansvarig för fritids. Jobbat hos oss sedan 2017.


annakarin@edselefriskola.com

christian_edited2.jpeg

Christian

Resurs i klasserna. Teknik, slöjd & data.
Jobbat hos oss sedan 2015.


christian@edselefriskola.com

VI SOM JOBBAR HÄR

bottom of page